"Умен" памперс анализира здравето на детето по урината му

"Умен" памперс анализира здравето на детето по урината муПамперс-иновация анализира бебешката урина и “докладва” за здравния статус на детето. Изобретението е дело на американците Джени Рубинщайн и Ярослав Файбишенко, информира medportal.ru по информация от медиите в САЩ. Създателите на умния памперс са съпрузи, а идеята на бъдещия им семеен бизнес е да осигурят на родителите лесен вариант за установяване на промени в здравето на мъника.
Как действа изобретението? В еднократната пелена е поставен миниатюрен реагентен панел, който реагира на съдържанието в урината. Въпросните реакции се разчитат чрез специално приложение на смартфона.
Достатъчно е специалният памперс да се слага на детето веднъж на ден. Споменатото приложение съхранява информацията от предишни наблюдения и проследява динамиката на детското здраве. Чрез памперса-чудо могат да бъдат диагностицирани заболявания на бъбреците и пикочния мехур, различни възпалителни процеси или обезводняване.
Изобретателите уточняват, че новият тип памперс ще бъде с около 40 процента по-скъп от обикновените. Предстои той да бъде тестван в американските детски болници, след което най-вероятно ще бъде лицензирано производството му. Рубинщайн и Файбишенко планират да пласират всеки памперс-анализатор в комплект с няколко стандартни.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД