До края на седмицата се чака петвалентна ваксина

До края на седмицата се чака петвалентна ваксинаВ края на тази и началото на другата седмица ще дойдат първите дози на петвалентна ваксина, а до края на работния ден се очакват оферти за пряко договаряне на шествалентна ваксина.
Това заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков на пресконференция в МС. Ненков заяви, че проблемът с ваксините за новородени деца ще остане да занимава и наследника му.
Ако не получим оферта за шествалентната ваксина до края на деня ще обявим нов търг", заяви Ненков. Той допълни, че до края на годината няма да има проблем, дори и министерството да не сключи договор за шествалентната ваксина.
Той уточни, че следващият министър ще трябва да направи организация, така че да се разпише рамково споразумение или да организира обществена поръчка за доставка на ваксини за 2015 г.
И Мирослав Ненков заяви, че на следващия министър на здравеопазването никак няма да му е лесно. Имахме интензивни три месеца, случиха ни се цял куп непланирани събития, с които обаче смятаме, че се справихме добре, каза той. Ненков добави, актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение за функционирането на структурите, зависещи от финансирането на НЗОК. Актуализацията ще осигури и функционирането на системите, за които отговаря МЗ, каза той.
Ненков припомни и че здравното министерство получи 11 млн. лева от настоящото служебно правителство за линейки и строително-ремонтни дейности по психиатриите.
Един от приоритетите на МЗ беше изваждането на децата от домовете за деца лишени от родителски грижи. Множество срещи бяха проведени с Министерството на труда и социалната политика. Няма да мога да се похваля до края на моя мандат с окончателно решаване на тази въпрос, коментира Ненков. Той обясни, че това, което остава за уточняване между Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика е за деца с много тежки увреждания, които все още са в домове за полагане на здравна грижа. Той коментира, че те трябва да бъдат изведени от тези домове и да бъдат въведени в нова структура.
Ненков заяви, че министерството не е сключвало нито един договор, който не е финансово обезпечен. Същото заявиха и останалите служебни министри - на труда и социалната политика, образованието, спорта и културата. И петимата служебни министри се обединиха около това, че с тях не са водени разговори за оставане на поста, който заемат и в следващ кабинет.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД