Дадоха още 4 млн.лв. за Фонда за лечение на деца

Дадоха още 4 млн.лв. за Фонда за лечение на децаФондът за лечение на деца може да разчита на още 4 млн. лв. за дейността си. В това служебният здравен министър Мирослав Ненков е уверил стария нов директор на Фонда Павел Александров.
Парите са осигурени от Министерството на финансите след разговор на д-р Ненков с финансовия министър Румен Порожанов. Фондът имаше заложени около 6 млн. лв. – парите бяха малко и не бяха планирани добре. Тези пари са изхарчени, но Фондът може да разчита на още 4 млн. лв. до края на годината, обясни Павел Александров.
Александров определи смяната си преди година като „чисто политическа.
Наследничката ми е бивш депутат от БСП, аз съм експерт без партийна обвързаност. До там водят изводите, след като за една година нищо не се направи във Фонда, посочи Александров.
Той обеща да бъдат предприети мерки за организиране на средствата по ефективен начин. На среща със зам.-министрите на здравеопазването ще бъдат обсъдени възможности за стабилизиране на Фонда, стана ясно още от думите му.
Александров заяви, че има съмнение за дублиране на разходите, заради което парите са свършили малко след средата на годината. Към момента е финансирано лечението на 700 деца, предстои разглеждането на случаите на 30 деца.
Очакваме до края на годината да е започнало лечението на около 600 деца, имаме клиники в чужбина, с които работим, имаме остатъци, които ще съберем. Хубаво е да успокоим родителите, че ще направим всичко възможно и няма проблем с Фонда, увери Павел Александров.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД