Кърменето развива белите дробове на бебето

Кърменето развива белите дробове на бебетоКърмените бебета са с по-добра белодробна функция в сравнение с тези, които са хранени с готови млека, установиха английски учени. Физическите усилия при сученето, шест пъти на ден в продължение на 4-5 месеца водят до по-добър дихателен капацитет и дихателни обеми. Това показва изследване сред 10-годишни деца.
Резултатите са въз основа на данни от проучвания сред деца от Обединеното кралство, наблюдавани от 1989 година насам. Около 40% са кърмени под 4-5 месеца, 40% повече, а 20% - изобщо. Стандартни изследвания показват, че именно сред втората група показателите са най-високи, и то статистически значимо.

Прочети още...

Момчетата и момичетата учат различно

Момчетата и момичетата учат различноНаучни изследвания доказват, че начинът, по който момчетата и момичетата възприемат света е съвсем различен.
Движението е от особена важност за момчетата - Накарайте едно момченце да седи мирно и внимателно да слуша и можете да сте сигурни, че след третата минута безвъзвратно ще изгубите интереса и желанието му да участва в каквото и да сте го забъркали.
За да задържи вниманието на младежа, учителят или родителят е препоръчително да се движи и да използва дейности, включващи движение, тъй като то е в природата на мъжете.
Още в утробата, както показват много ултразвукови прегледи, момчето е доста по-подвижно от момичето. Често, дори когато има творческа задача с рисуване, "мъжете" в час изобразяват движещи се предмети като коли, камиони, ракети и т.н.

Прочети още...

При лошо детство - по-малък мозък

При лошо детство - по-малък мозъкАко в началото на живота си децата не получават адекватни грижи, мозъците им се свиват до по-малки размери от тези на връстниците им, пише Би Би Си. Изследване на Кингс Колидж в Лондон сочи, че осиновени деца, които са прекарали първите си години в лоши условия в сиропиталища в Румъния, имат с 8,6% по-малки мозъци от други осиновени деца.
Изследователският екип нарича резултатите "първите и най-убедителни доказателства" за отражението на качеството на грижите върху нормалното развитие на мозъка.

Прочети още...

Ученическите мебели - двойно по-важни

Ученическите мебели - двойно по-важниУченическите мебели винаги трябва да бъдат съобразявани с възрастта, ръста и специфичните нужди на детето. Често те са предназначени ученикът да прекарва голяма част от деня си на тях и съоветно неправилният им избор има отношение към възникване на някои заболявания - гръбначни изкривявания, късогледство, неправилна стойка, болки в гърба и други.
Гръбнакът на децата в ранната училищна и по-късната юношеска възраст все още се формира, поради което поддържането на правилна позиция е от изключителна важност. Същевременно писането на домашни и ученето на уроците може да отнеме

Прочети още...

Три съвета в началото на новата учебна година

Три съвета в началото на новата учебна годинаИзглежда, че училището става все по-стресиращо не само за децата, но и за родителите. Дали обаче този стрес е полезен и стимулиращ любовта на децата към ученето? Отговорът е не. Ето защо като родители трябва да се замислим как да спрем да усложняваме както своя, така и живота на децата си! Ето три неща, които да преустановите да правите през настоящата учебна година:

1. Не пишете домашните на децата си
Време е за писане на домашни, детето трябва да реши задачите по математика, но в един момент през сълзи казва: "Наистина не мога да го направя, мамо, помогни ми!". Или трябва да напише съчинение, но не знае какво да напише.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД