Искам да вляза във форма!

Искам да вляза във форма!Празниците минаха, време е за фитнес! Това е мотото на повечето от хората по света, които са се отпуснали по време на почивката си и сега искат бързо да влязат във форма. Започват трепетно да търсят в интернет най-бързия метод за отслабване и искат да видят резултат веднага. Да, ама не. Всъщност, резултатите идват много по-бавно отколкото си мислите. И ако сте прекалили с яденето по празниците, то няма как да влезете във форма само за няколко дни. Но не се отказвайте! Ще постигнете целите си, само ако сте постоянни и не се отклонявате от пътя си. Ето няколко съвета как да влезете във форма след обилното похапване по Коледа и Нова година.
Направете си график
Ако сте си взели една дълга почивка покрай празниците, най-вероятно сте изгубили представа за времето. Дните от седмицата ви се сливат, но това не ви притеснява, тъй като единствената ви задача е да релаксирате. За съжаление, това блаженство приключва и трябва да се върнем обратно в реалността. След като празниците приключат идва и желанието да се отървем от излишните килограми. Според експерти, това много лесно може да се постигне, ако си създадете график, който стриктно да следвате.
Телата ни работят най-добре, когато има постоянство в дейностите, казва диетологът Робин Кайдън пред Thrillist.Тя добавя, че веднага щом се върнете на работа или на училище, всичко ще си дойде на мястото. Кайдън съветва да лягаме и да се събуждаме по едно и също време всяко денонощие. Също така е добре да започнем с упражненията още от началото на седмицата, както и да ядем в едни и същи часове на деня.
Малките цели осъществяват голямата промяна
Искате бързи и качествени резултати в отслабването? Няма да ви се сбъдне мечтата. Лекарите съветват да не си поставяте големи цели, а по-скоро да се стремите към изпълнението на по-лесни задачи. Например, не си обещавайте, че повече няма да ядете сладко, тъй като много лесно може да се провалите. Според диетолога Елица Витцел, по-добре си наложете да ядете салата на обяд или пък да тичате 30 минути два пъти в седмицата. Тези точни и изпълними цели ще ви позволят да следите прогреса си много по-добре, отколкото ако се целите в огромните резултати, казва Витцел.
Пийте вода
Една от причините за напълняване по празниците е приемането на твърде много алкохол. За да се отървете от излишните килограми, трябва напълно да забравите за спиртните и анасоновите напитки и да се насочите основно към водата. Според д-р Лиса Бруно, идеалното количество вода на ден се равнява на 13 чаши, за да може тялото ви да остане хидратирано.
Направете си меню
Много е лесно да кажете, че започвате да се храните здравословно, но изпълнението на това е доста трудно. Ако нямате пред вас зеленчуци, е възможно да се поддадете на изкушението да си купите някоя вредна храна. За да се спасите от това, трябва да си направите стриктен план за всеки ден. Според експерти, хубаво е да си създадете меню за седмицата, което да следвате. Сгответе нещо вкъщи и го хапнете в офиса. Така няма да се изкушите да похапнете нещо, което ще развали целите ви за отслабване.
"Здравна поща"

 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД