Стартира кампания „Аз карам велосипед – последвай ме”

230415 veloДнес официално бе обявен стартът на второто издание на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Силвия Лулчева, Васил-Василев Зуека и Диляна Попова са първите посланици на велосипед на кампанията за тази година. Общо девет обичани и популярни български личности ще дадат личен пример с подкрепата си за каузата. Те записаха своите истории с велосипед, за да вдъхновят повече хора да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.
„Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартира през 2014 г., като над 20 известни личности от различни сфери казват „Да“ на карането на колело и застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.
България често попада на челни места в негативни класации по отношение на здравето и околната среда. Статистиката сочи, че 78% от българите не спортуват, а при работещите този процент е 94%. Парадоксално е, че живеем в петата страна в ЕС по производство на велосипеди, а сме на дъното на класацията за каране на велосипед в града или за използването му за спорт и отдих.
Кампанията е инициирана на Maxeurope – производител на велосипеди и има за цел да популяризира дългосрочно карането на велосипед в града. Тази година активностите ще се случат в партньорство с европейската информационна кампания „Придвижвай се разумно”. „Придвижвай се разумно“ започна преди две години с различни акценти за придвижване в града от комбиниране на вървене пеша, градски транспорт, велосипед и личен автомобил, през преход към споделено пътуване с автомобил към финалния акцент за насърчаване на карането на велосипед в града.
Съвместните активности на родната и европейската кампания за лятото под шапката „Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартират с изложба на открито в Пловдив и с градска игра за събиране на печати в София. Играта 5-те Градски точки ще се проведе в рамките на месец май, като всеки жител или гост на столицата ще може да стане съпричастен към каузата, като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях на специално направена карта. Финалът на кампанията за тази година предвижда изложба на открито в София и масов велопоход през месец септември в столичния Южен парк.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД