Плодовете и зеленчуците по-полезни за жените

Плодовете и зеленчуците по-полезни за женитеМанията по здравословно хранене, в което влизат много плодове и зеленчуци, завладя света. Оказва се обаче, че то има по-големи ползи за жените! Ново изследване установява, че дамите, включващи повече от тези храни в менюто си, имат по-малък шанс от запушване на артериите и натрупване на плака по тях, което може да доведе до сърдечен удар.
Интересното е, че при господата това не е така и за съжаление, учените все още нямат отговор откъде идва тази разлика.
Проучването изследва влиянието на здравословното хранене и в него са взели участие 2500 души.
По-ранни изследвания показват, че хората на средна възраст, които консумират много плодове и зеленчуци, страдат по-малко от сърдечен удар и инсулт. Но при по-младите тази зависимост е изразена по-категорично.
Жените, които са в 20-те си години и ядат между 8 и 9 порции плодове и зеленчуци в рамките на калориен прием от 2000 калории дневно, са с около 40 % по-малко застрашени от сърдечносъдови болести, причинени от запушени артерии и плаки. В случай че дамите са над 40 години, е достатъчно да приемат 3-4 порции дневно от същите продукти като превенция от тези заболявания, пише Daily Mail
Тази тенденция се запазва дори представителките на нежния пол да имат и някои вредни навици като пушене и похапване на сладко.
Много изследвания показват, че хранителен режим, основаващ се на плодове и зеленчуци, не е толкова здравословен за мъжете, но нямаме добра биологическа причина защо, издава д-р Майкъл Мийдема от Института по сърдечни болести в Минеаполис.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД