Технологиите промениха и секса

Технологиите промениха и сексаХората правим все по-малко секс, твърдят изследователи. Според тях причината се крие в прекомерното използване на високотехнологични устройства.
Д-р Кат Мърсър обяснява, че повечето от нас вече имат смартфони и таблети, с които влизат в спалнята и там продължават да ги използват, за да влизат във Фейсбук, Туитър, да проверят електронната си поща.
Изследователи във Великобритания анкетират повече от 15 000 души, на възраст между 16 и 74 години. Въпросите са насочени към сексуалния живот на участниците.
Анализирайки отговорите, експертите установяват три важни неща: хората правим секс по-рядко; станали сме по-разкрепостени и жените имат повече сексуални партньори.
Учените допълват още, че на секса все по-малко се гледа като метод за репродукция, а все повече като начин да се отпуснем и да си доставим удоволствие.
Половината от интервюираните признават, че са правили секс поне три пъти през последния месец. Когато същото проучване е проведено през 1990 г., участниците тогава отговарят, че през последния месец са правили секс поне пет пъти.
Изследователите отдават по-ниската сексуална активност на широката употреба на различните видове технологични устройства, от една страна, и на финансовата криза, от друга. Експертите стигат до тревожния извод, че вече по-често докосваме мобилния си телефон, отколкото своя партньор.
Честотата на секса не е единственото, което се е променило от 1990 г. насам. Проучването открива също така, че сме станали по-разкрепостени, повишава се броят на хората, които са имали еднополови сексуални взаимоотношения. Процентът при жените е 16. Участниците и от двата пола признават, че са правили повече орален и анален секс.
Увеличава се също така и броят на сексуалните партньори, като при жените е по-драстично – от 4 на 8. При мъжете разликата не е така фрапантна – от 9 на 12.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД