Мъжете имат два пъти повече партньори от жените

Мъжете имат 2 пъти повече сексуални партньори от женитеМъжете имат 2 пъти повече сексуални партньори от жените в живота си, според данни от британско проучване, включващо 14 хил. души. Оказва се, че представителите на силния пол имат интимен контакт със средно 9,3 различни жени, като 25% от тях се хвалят с над 10 завоевания.
За разлика от мъжете, жените са значително по-скромни - те имат средно по 4,7 сексуални партньора в живота си. 1/4 споделят, че са отдадени само на един мъж.
Моногамията е още по-разпространена в по-късна възраст - 40% от жените между 55 и 69 години казват, че имат само един сексуален партньор в живота си.
В сравнение с мъжете, жените са и по-сигурни в броя на сексуалните си партньори, констатират учените. Повече жени, отколкото мъже, съобщават, че имат интимни отношения само с един партньор от противоположния пол през живота си - 24% от жените спрямо 17% от мъжете.
От друга страна повече мъже, отколкото жени, съобщават, че са имали сексуални отношения с над 10 партньора от противоположния пол - 27% от мъжете и 13% от жените.
Младите поколения губят вече девствеността си в много по-ранна възраст, отбелязват експертите. Секс преди шестнадесетия си рожден ден са правили 1/5 от мъжете и една от всяка седма жена. Средната възраст за първия полов контакт е 17 години.
Въпреки че повечето казват, че използват контрацепция, 1/5 от младите жени са приемали таблетка за спешна контрацепция след секс. През последната година 17% от тези на възраст 16-34 години са диагностицирани с полово предавана инфекция.
Данните показват още, че 15% от младите жени са имали между 2-4 различни сексуални партньори през изминалата година.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД