Мъжките грешки в секса

Мъжките грешки в сексаГоляма част от мъжете демонстрират високо самочувствие – те смятат, че няма какво повече да научат за това как се прави секс с жена. Може да е така, но е възможно и обратното.
Според психолозите, повечето от тези заблуди се дължат на мъжката склонност да съдят за секса предимно според собствените си разбирания. Опитът наистина може да е от полза, но пък доста жени са твърде срамежливи, за да споделят това, което наистина харесват.
Двама американски сексолози - Тристан Тормино и Лу Пейджет се опитали да систематизират най-често допусканите от мъжете грешки в секса.

Първа грешка: Той само си мисли, че знае това, което Тя иска
Мъжете често правят прибързани заключения какво иска една жена, пренебрегвайки факта, че женските вкусове са толкова разнообразни.
Въпреки че всеки човек си създава постоянен “репертоар” от действия, мъжът не бива да приема, че това, което е действало при предната жена, ще действа задължително и при следващата, твърди Тормино. Тя смята, че това важи в пълна сила не само за сексуалния акт, но и е елемент на всяка пълноценна връзка.

Втора грешка: Той притежавате всичко, от което Тя се нуждае
Някои жени могат да изпитат оргазъм, само ако техните полови органи бъдат стимулирани с честота над 3000 движения в минута. Нито един мъж не е способен на толкова бързи движения, но силният пол по-често си мисли, че е грешно жената да се нуждае от вибратор.
Ако единственият начин жената да постигне оргазъм е с вибратор, то в това няма нищо неестествено, твърди Тормино. Тя съветва, вибраторът да се възприема като помощник, а не като заместник.

Трета грешка: Сексът се възприема по един и същи начин от двата пола
Според Паджет има наистина големи различия в начина, по който двата пола усещат секса. По време на половия акт пенисът прониква в женското тяло, а това кара повечето мъже да се чувстват невероятно добре и дори не си представят ситуация, в която тяхната половинка не се чувства по същия начин. Всъщност е възможно мъжкият усет да се разминава доста с истината.
Вътрешността на влагалището е вероятно да бъде по-малко чувствително, отколкото са външните полови органи – поне при повечето жени. Бързите движения в края на самия акт също могат да бъдат не толкова приятни за нея. Ако пък мъжкият полов член е твърде дълъг, сексът може да причини дискомфорт в коремната област.

Четвърта грешка: Той е убеден, че познава много добре женската анатомия
Всъщност повечето мъже знаят само най-общо значението на думата клитор и неговото местоположение. Но това не означава, че те наистина разбират неговата важност и функция в женското тяло.
Преди повече от 30 години, в началото на сексуалната революция, излиза книгата „Радостта от секса”, в която за пръв път е публикувана сериозна и издържана от научна гледна точка информация защо клиторът е толкова важен. Въпреки това и днес много мъже все още смятат, че жената трябва непременно да получава оргазъм чрез проникването във влагалището.
Въпреки всичко продължавам да получавам писма от хора, които смятат, че тяхната жена не може да изпитва оргазъм, освен ако не се стимулира клитора и търсят помощ за това, казва Тормино. В такъв случай моят отговор е - добре, какъв е проблемът тогава?
За по-голямата част от жените, вагиналният оргазъм не може да бъде предизвикан. Друга спънка за идеалното протичане на половия акт е неинформираността от страна на мъжете за това как да докосват ерогенните зони и колко чувствителни са те.
Докосване, което се харесва на една жена, може да не е нищо особено за друга и дори може да е болезнено за трета.
Най-ефективният начин да откриете как тя харесва да бъде докасвана, е просто да я попитате.

Пета грешка: Голямото количество отделен секрет е равнозначно на сексуална възбуда
Мъжете обикновено се притесняват от факта, че една жена не е достатъчно влажна за лесна пенетрация. Това не е никакъв повод за безпокойство.
Тормино твърди, че сексуалната възбуда не се съпровожда винаги с овлажняване на влагалището и външните полови органи - поне това не е задължително.
Някои жени имат свойството да отделят по-голямо количество секрет от други, като това може да се променя от ден на ден, независимо от нейната сексуална възбуда. Количеството на „естествения лубрикант” се влияе още от фазата на менструалния цикъл, от наличието на стрес, от някои медикаменти.

Шеста грешка:
Мълчанието е злато
Много мъже смятат, че трябва да бъдат тихи по време на секс. Напротив - няма друг начин партньорът да разбере какво искаш, ако не изразиш гласно своята реакция към това, което той/тя прави.
Ако искате наистина да постигнете това, което желаете по време на секс, гласът може да е добър съветник за партньора, съветва Паджет. Това не означава да натиснете главата й в скута си, допълва Торино. А разговор за това как ви харесва най-много би бил добро решение на всяка неудобна ситуация.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД