Момченце с рекордно тегло се роди в МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Момченце с рекордно тегло се роди в МБАЛ "Св. Иван Рилски"Момченце с рекордното тегло от 5,190 кг. и ръст 54 сантиметра се роди в края на миналата седмица в АГ отделението на старозагорската МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Малкият Ивайло Ангелов е напълно здраво и добре оформено бебе и на 4 февруари ще бъде изписан заедно със щастливата си майка Детелина Ангелова.
Средното тегло на бебета е около 3,200–3,500 кг. Тегло над 5 кг също е в рамките на нормалното, но не е обичайно, каза началникът на родилно отделение в болницата д-р Калина Пиперкова. По принцип при бебетата с повишено тегло има риск от поява на диабет, ако майката страда от това заболяване, но за щастие случаят с Ивайло не е такъв.
Голямото тегло и височина на бебето лекарите си обясняват със сравнително високия ръст на неговите родители.
Желанието на майката, както и на лекарския екип, е било въпреки голямото тегло на бебето, то да се роди по нормален път.Все пак рекордните мерки не позволили това да се случи и дежурните лекари д-р Пламен Янев и д-р Иван Иванов преценили, че е най-добре Ивайло да дойде на бял свят с оперативна помощ.
Ивайло е последното бебе, родено през януари в МБАЛ „Св.Иван Рилски“. С него родените бебета в старозагорската болница от началото на тази година стават 37, а от откриването на болницата през 2009 г. до края на януари най-едрото бебе е с пореден номер 2200.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД