За 60 мин. излекуваха аритмия

За 60 мин. излекуваха аритмия63-годишна жена бе успешно излекувана от сърдечна аритмия с помощта на аблация с ново поколение катетри, които електрофизиолозите в болница "Токуда", София, приложиха за първи път в България. Това съобщиха от лечебното заведение. Цялата интервенция е продължила близо 60 минути, заедно с всички тествания. Това е значително по-бързо от рутинно провежданите процедури на катетърна аблация при ритъмни нарушения на сърцето.
Приложената иновационна катетърна аблация представлява пропускане на специален високочестотен ток, който елиминира електропроводимостта на тъканите в зоната, отговорна за поддържането на предсърдното трептене.
По този начин аритмията се отстранява завинаги.
За целите на процедурата под рентгенов контрол в тялото се въвеждат специални катетри с многополюсни електроди на върховете си през бедрените вени до сърдечните кухини. Новото поколение катетри позволяват по-голяма стабилност, по-добър контрол и по-добър контакт на върха им с тъканта, което прави процедурата по-кратка и значително по-ефективна.
Чрез този метод се постига над 90% успешно дефинитивно излекуване на предсърдното трептене, а с помощта на новите катетри процесът става още по-ефективен и се улеснява значително.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД