„Ден на различните възможности” организират в Казанлък

„Ден на различните възможности” организират в КазанлъкНа 3 декември светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания. За такъв е определен през 1992 г. от Генералната асамблея на ООН. Екипът на организация „Бъдеще за децата с увреждания”-Казанлък предлага на всички казанлъчани да се включат в „Ден на различните възможности”. Инициативата стартира с позитивно видео в ефира на местната телевизия – Прес ТВ. Деца със специални потребности, представители на специализираните социални услуги за деца със СОП в града, и кметът на община Казанлък, се превръщат в посланници на доброто.
Сдружението, е участвало и реализирало редица проекти в насока интеграцията на хората с увреждания - изготвяне на проектозакони за адекватни социални политики, оценки на достъпна среда и архитектура, изследване на потребностите от социални услуги в общността и др.
„Много неща са направени до този момент. Трябва да отбележим, че за първи път в Казанлък, имаме Община, която да работи в полза на хората с увреждания. Администрацията и представители на неправителствени организации – местни и национално представени, вървят ръка за ръка, с цел подобряване на условията за интеграция на хората с увреждания. През тази година Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, Община Казанлък и ОУ „Георги Кирков”, финализираха един двугодишен проект в подкрепа на децата със специални образователни потребности. Има подобрения и в градската среда. На вече ремонтираните улици се правят потстъпи за трудноподвижните хора, които се използват включително и от младите майки с детски колички. Разбира се, че има по какво още да се работи! Но трябва да се научим да оценяваме положените усилия и резултатът от тях. Така, че днес ние не искаме да се оплакваме. Днес ние призоваваме хората, да потърсят добрите думи, около себе си и да ги споделят нас”, казва председателят на сдружението Мария Гинева.
Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” е създадено преди 10 години от група родители и съмишленици. Оттогава то работи за промяната на обществените нагласи и постигането на социална интеграция за децата със специални потребности.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД