Деца събраха средства за болни връстници в "Пирогов"

"Пирогов"Осем деца от София дариха 107 лева на децата, които се лекуват в Клиниката по детска травматология в „Пирогов“. Парите са събрани благотворително това лято от продажба на разхладителни напитки, които децата сами са подготвили, съобщиха от пресцентъра на болницата. Малките дарители с големи сърца лично донесоха средствата в клиниката и ги дариха. Дарението приеха официалните представители на болницата – главният административен лекар д-р Атанас Кацаров и пиара на „Пирогов” Мария Пойразова.
Всичко започва преди около месец. Тогава група деца от столичния ж.к. „Сердика” решава да събере пари, с които да разнообрази престоя на техните връстници, които в този момент вместо да играят на улицата, се лекуват в „Пирогов”. 
Поводът е репортаж, който са гледали по телевизията, допълват от пресцентъра на „Пирогов“.
Децата се организират и абсолютно сами с джобните си пари купуват разтворими сокчета, чашки, безалкохолни напитки. Подготвят и плакати, на които пише, че събраните пари ще бъдат дадени за благотворителност. Цената, която определят за 1 сокче е символична – 0.30 ст., но почти никой не плаща по толкова. Повечето хора дават по лев или два без да търсят ресто. „Най-скъпото” сокче е 5 лв. – купено от служител в банка, който толкова харесал инициативата на децата, че не само не искал ресто, но довел и колегите си.
Имената на малките благодетели са Биляна на 5 г., Симона на 7 г., Андрия, Люба и Тошко на 8 г., Натали на 11 г., Гергана и Виктория на 12 г.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД