Специалисти от три от най-престижните болници у нас ще извършат съвместна операция посредством телемост

Специалисти от три от най-престижните болници у нас ще извършат съвместна операция посредством телемостНа 29 юли от 11 ч. ще започне извършването на първата за България операция на карцином на гърдата, която ще се осъществи дистанционно от екип от специалисти, намиращи се в три от най-престижните болници у нас, съобщиха от пресцентъра на Медицински университет Варна "Проф. д-р Параскев Стоянов".
Интервенцията ще бъде направена в Първа АГ Болница „Света София" от д-р Евгений Василев, акушер-гинеколог и мамолог, като през цялото време, посредством лекарски телемост, ще бъде наблюдавана и консултирана от екип-специалисти от УМБАЛ „Света Марина" - проф. д-р Радослав Радев, гръден хирург и декан на Факултета по медицина към МУ - Варна, и д-р Иван Красналиев, патолог. 
Телемост ще бъде осъществен и с Военномедицинска академия, където полк. доц. Деян Йорданов, началник клиника „Гръдна хирургия", и д-р Албена Факирова, патолог, също ще консултират операцията. Гостите на събитието и журналистите на живо ще могат да проследят целия процес и работа на екипите.
Целта на проекта, който свързва със звук и картина трите болнични заведения, е да предостави нови възможности за оказване на навременна, жизнено важна и квалифицирана медицинска помощ, независимо от това в коя точка на България се намират лекарските екипи, специалисти и диагностична апаратура.
"Здравна поща", източник: пресцентър МУ - Варна

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД