Зъболекари отпразнуваха "July morning" на Старозагорските бани

Д-р Анатоли Кънев (вляво), д-р Диана Бушкалова, д-р Венцислав Стоев на пресконференцията в Стара ЗагораЗъболекари от цялата страна се събраха на 6 юли на Старозагорските минерални бани, за да отбележат традиционния си празник "July morning". Инициативата се организира от Сдружението на българските зъболекари.
Програмата на двудневния форум започна с кратък обучителен курс по спешна медицина в стоматологията. След това членовете на неправителствената организация, която е алтернатива на казионния Съюз на българските зъболекари, откриха паметна плоча на първия български дипломиран зъболекар д-р Михаил Елмазов.
Монополите в здравеопазването, грешната организация и одържавяването на здравната каса, липсата на финансова осигуреност за зъболекарска помощ са сред най-големите проблеми на българската стоматология, обясни д-р Венцислав Стоев, председател на сдружението. Според него монополът на ЕРП-тата у нас не представлявал нищо в сравнение с монопола на здравната каса. Качеството на зъболекарскити услуги у нас е много високо, но за стоматологично лечение държавата заделя едва 107 млн.лв. годишно за 7 млн. българи. Профилактиката е напълно изключена. Касата плаща 2 вадения на зъби и 2 пломби, направени с материали от миналото. Липсва стратегия за развитие на денталната медицина у нас. Ние искаме създаване на специален фонд "Профилактика", обясни д-р Венцислав Стоев. Той и неговите колеги са инициатори за създаване на стоматологичен кабинет за безплатни прегледи и лечение на социално слаби в София.
По-късно в хотел "Калиста" зъболекарите си организираха вечер на талантите под мотото "Ако импресионистите бяха зъболекари". На нея медици изявиха способностите си да пеят, танцуват, рисуват и други свои таланти.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД