450 000 лева дариха швейцарци за ортопедична работилница в Стара Загора

Лилиан и Енрике на откриването на работилницатаНа 7 юни фондацията на Мануела Малеева „Суисклиникал”, Швейцария, откри в Стара Загора модерно оборудвана ортопедична работилница за лечение на деца от цялата страна. Работилницата е резултат на близо 6-годишен труд на голямата българска тенисистка, на швейцарската фондация и на Обществен дарителски фонд-Стара Загора. Тя стана възможна благодарение на многобройните дарители от Швейцария и България. Около 450 000 лева са дарили брат и сестра - близки приятели на Мануела Малеева.
Голямо дарение е направено и от служители на Банката на Кантон Во, Лозана, Швейцария.
Мануела МалееваПроектът, който сте реализирали, е изключителен, защото няма по-ценно от това да се помага на децата. Поклон за отворените ви сърца, обърна се при откриването зам.-кметът Иванка Сотирова към Мануела Малеева, д-р Бруно Франие и всички, допринесли с даренията си и безвъзмездния си труд за осъществяването на благородната кауза.
Връщам се за пореден път в Стара Загора с много емоции. Искрено се надявам, че сме помогнали на дечицата и ще продължим да го правим, каза д-р Франие.
Като виждаме какво е направено от фондация „Суисклиникал” в Стара Загора, се чувстваме горди, че направихме правилния избор. Благодаря на всички колеги, които направиха лични дарения, заяви Ерик Алеман от Банката на Кантон Во, Лозана - Швейцария.
Когато решихме да помогнем да децата в България, разбрахме, че липсват помощни средства след операционна намеса. Така възникна идеята да направим ортопедична работилница. Днес съм изключително развълнувана да видя, че мечтата ни е вече факт, каза Мануела Малеева.
450 000 лева дариха швейцарци за ортопедична работилница в Стара ЗагораПроектът, насочен към лечението на деца с ортопедични заболявания, започна през 2007 г. Мануела Малеева и д-р Бруно Франие, заедно с трима ортопедични техници, започнаха своята благотворителна дейност в Стара Загора.
През юни 2008 г. на тенис кортовете на Стара Загора се организира голям благотворителен тенис хепънинг с участието на трите сестри Малееви и майка им Юлия Берберян. Събраните средства поставиха началото за развитието на проекта за ортопедичната детска помощ.
През 2011 г. голяма група от Ротари клуб Веве-Монтрьо-Ривиера посети Стара Загора, за да види на място работата на д-р Франие, който е член на клуба. Швейцарските гости направиха дарение в размер на 15 000 швейцарски франка и установиха партньорство с колегите си от Ротари клуб-Стара Загора, които също подкрепиха проекта финансово.
За близо 6-годишния период д-р Франие извършва прегледи на деца, назначава лечение, а ортопедичните техници изработват коригиращи ортопедични средства. Понякога случаят е сложен и е необходима хирургична намеса с последващо поддържащо лечение. Тогава д-р Фание, в партньорство с български екип под ръководството на д-р Петьо Братоев, извършват операция в старозагорската МБАЛ „Св.Иван Рилски”.
До момента са прегледани над 400 деца от цялата страна, изработени са 317 помощни ортопедични средства - шини, ортези и протези, и са извършени 12 операции. Особено внимание се обръща на децата, отглеждани и възпитавани в социалните домове.
Във вече оборудваната ортопедична работилница е предвидено да се обучат български ортопедични техници, които да изработват предписаните шини, лонгети и ортези.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД