Награждават участниците в конкурса за детска рисунка "Не на цигарите"

Награждават участниците в конкурса за детска рисунка "Не на цигарите" Приключи конкурсът за детска рисунка „Не на цигарите 2013”, организиран от Националния център по обществено здраве и анализи , съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания (ANVOLT). Целта на конкурса  е децата със своите рисунки да призоват родителите си да не пушат. 
В рамките на два месеца в Националния център са се получили 1 260 рисунки на деца от цялата страна, съобщиха оттам.
Журирането на рисунките се проведе на 9 май. В определянето на рисунката - победител в конкурса „Не на цигарите” участваха художници, специалисти по промоция на здраве, психолои, представители  от Фондация  „България  Младежка Превенция” и ANVOLT, експерти от МЗ.
Голямата награда от конкурса бе присъдена на 10-годишната Десислава Димитрова от ЛовечГолямата награда от конкурса бе присъдена на 10-годишната Десислава Димитрова от Ловеч. По регламент Деси ще пътува до Рим.
В групата от 5 до 7 години първа награда спечели Мирела Костова на 5 години от Стара Загора, втора награда - Пламена Колева на 5 години, също от Стара Загора, трета - Боян Ганев на 5 години от София. В тази възрастова група се конкурираха 362 рисунки.
В групата от 7 до 11 години от 812 рисунки журито награди с първа награда Анита Ковачева на 10 години от София,  с втора - Мария Митева на 11 години от Хасково, с трета - Александра Стоянова на 8 години от Карнобат.
Поощрителни награди получават Теодор Братованов на 6 години от Севлиево, Цветиян Стойчев на 6 години от Стара Загора, Димитър Георгиев на 5 години от Габрово, Анна Новкова на 10 години от Кюстендил и Анита Ковачева на 10 години от София.
Награждаването на победителите ще се извърши  на специална церемония в галерията на ул. „Шипка” 6 на 17 май.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД