Медицински конгрес отново отваря врати в София за млади изследователи от цяла Европа

Медицински конгрес отново отваря врати в София за млади изследователи от цяла ЕвропаМеждународният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (ICMS 2013) ще отвори врати за млади учени от цяла Европа за 12-ти път в дните между 9 и 12 май в Медицински университет в столицата. Научният форум се организира за пореден път от Асоциацията на студентите-медици в България, клон София, като патрон на събитието е ректорът на университета проф. д-р Ваньо Митев, съобщиха домакините на европейското събитие.
В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Централна и Източна Европа.
В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, стоматология, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари. Регистрираните участници тази година са рекорден брой - над 450. Всеки участник или работна група ще представи свои проучвания и разработки в една от следните области - терапия, хирургия, предклиника, дентална медицина, обществено здраве и медицинско образование и ще се състезава със своите колеги. На конгреса присъстват стотици млади учени от цял свят, а участието и представянето на научния труд ще се смята за научна публикация, обясниха организаторите.
Участниците ще имат възможността да участват и в множество семинари, тренинги, лекции и в интересна социална програма. Подготвени са и модули по оказване на първа помощ, основни хирургични и ортопедични умения, ултразвукова диагностика и много други, целящи да задоволят максимално интереса на младите учени. Паралелно с практическите курсове ще се провеждат и лекции върху съвременни медико-биологични проблеми от изявени лектори.
Нашата традиционна инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, тласък към нови идеи и открития, подпомагащи професионалната реализация на младите учени, казаха от студентската асоциация в София.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД