България ще бъде домакин на световен конгрес по интравенозна анестезия

ългария ще бъде домакин на световен конгрес по интравенозна анестезияБългария ще бъде домакин на редовния конгрес на Световната асоциация по интравенозна анестезия през месец май 2014 г. Това стана ясно на проведената среща на министъра на здравеопазването проф. д-р Николай Петров с гостуващия у нас проф. Куирино Пиацеволи, водещ световен специалист в областта на анестезиологията и президент на Изпълнителното бюро на организацията. В нея членуват изтъкнати анестезиолози от близо 100 държави. Проф. Николай Петров подчерта, че България приема домакинството на форума като важно признание за нивото на българската школа по анестезиология.
Той изрази увереност, че планираните прояви в рамките на конгреса ще подпомогнат приобщаването на нови държави към постиженията на водещите световни школи в анестезиологията. Проф. Пиацеволи изтъкна, че нашата страна е доказан организатор на авторитетни международни форуми. Предстоящата проява ще даде възможност достиженията на международната общност по анестезия да бъдат споделени с нови участници. Според него, България има важна роля като център, който в тази насока може да обедини държавите от региона на Балканите, Руската Федерация и Прибалтийските републики. 

Здравният министър проф.д-р Николай Петров подчерта, че новите методи и практики в областта на анестезията, които ще бъдат представени в рамките на семинарите и симпозиумите на конгреса през 2014 г., ще допринесат за изработването на програма на национално ниво за приложение на световните достижения в тази важна област на медицината. Нашата страна разполага с утвърдени анестезиолози, които с научните си доклади и участието си в дискусиите по време на форума в София ще подпомогнат утвърждаването на новите подходи, разширяващи възможностите на съвременната медицина, заяви проф. Петров.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД