Смениха борда на "Пирогов", очакват се промени и в други болници

Смениха борда на "Пирогов", очакват се промени и в други болнициСъс заповед на здравния министър проф. Николай Петров е сменен бордът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщи zdrave.net. С нея от управителната структура излизат д-р Емил Рашков Доросиев, д-р Людмил Николов Джунков, адвокат Илиян Панайотов Кършев и финансистът Живка Савова, която е представител на Министерство на здравеопазването. Директорът на спешната болница проф. Асен Балтов запазва поста си в управителния съвет.
В този си състав бордът беше назначен от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев, а мандатът му трябваше да изтече през май 2020-та година.
В новия борд на института ще има трима души – като освен директора проф. Балтов, в него ще влязат детският хирург доц. Христо Шивачев и един представител на Здравно министерство.
Министерство на здравеопазването е предприело промени и в други бордове на големи лечебни заведения у нас, на които е принципал. От пет на трима души е намален съставът на борда на УМБАЛ "Александровска".
Очакват се още смени в управата на болници "под шапката“ на МЗ. Припомняме, че наскоро заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков беше заявил в коментар за установени наредности в някои болници у нас, че "купонът свърши".
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД