Безплатни консултации и скринингови акции на "Мисия здраве"

Безплатни консултации и скринингови акции на "Мисия здраве"Безплатни консултации и скринингови акции ще проведе Националната пациентска организация. Те ще бъдат по време на изложението "Мисия здраве", между 2 и 4 юни, в София.
НПО, заедно с някои от най-активните си членски организации, ще се включи в изложението с две шатри. В шатра №2 са предвидени прегледи за общо очно здраве и макулна дегенерация и в трите дни на изложението. Консултациите ще извършват специализанти от водещи очни клиники.
В шатра №7 Национална пациентска организация ще проведе различни активности във всеки от трите дни на изложението. Там на 2 юни Национално сдружение за борба с хепатита "Хепасист" ще извърши безплатни и анонимни скринингови акции за вирусен хепатит С и за ХИВ. Изследването става с капка кръв от пръста, а резултатите излизат и се получават на място след 5 до 10 минути. Няма ограничения за консумация на храна и напитки за извършването му.
В събота, 3 юни, от 10 до 17 часа, съвместно със сдружение „Виом“ ще се проведат скринингови прегледи на щитовидна жлеза. Посетителите, които до момента не са си правили преглед на щитовидната жлеза, имат роднина с тиреоидно заболяване или са част от групите с повишен риск (планират да имате дете, бременни или наскоро родили, имат оплаквания и др.) ще могат да си направят скринингов преглед и консултация с видни български ендокринолози. Прегледите ще се извършват след предварително записване на място.
Събитията по време на третия ден са посветени на диабета и ваксинопрофилактиката. От 10 до 16 ч. Националната асоциация на децата и младите хора с диабет ще измерва кръвна захар и ще проведежда консултации за балансиран начин на живот за деца, младежи и хора с диабет. Консултатнти ще дават съвети за диетичен режим при диабет, както и за други аспекти (здравни и социални) от живота с болестта. Желателно е измерването на кръвна захар да се осъществява на гладно.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД