Д-р Хасърджиев стана за трети път член на Борда на ЕПФ

Д-р Хасърджиев стана за трети път член на Борда на ЕПФД-р Станимир Хасърджиев бе избран за трети път за член на Борда на Европейския пациентски форум (ЕПФ). Това е станало по време на неговата годишна среща, провела се в Брюксел, съобщиха от Националната пациентска организация. Мандатът на д-р Хасърджиев ще бъде за срок от 2 години. Поредното му преизбиране е доказателство и признание за неговия принос в дейността на Европейския пациентски форум, създаден още през 2003 г. в отговор на необходимостта от силна и обединяваща организация на европейска ниво, която да дава гласност, представителност и легитимност на местните пациентски организации в Общността.
Понастоящем в Европейския пациентски форум участие имат 49 пълноправни и 17 асоциирани организации членове, посочват от НПО.
Освен гласуването за членове на Борда, по време на срещата е представени доклад за изминалата 2016 г., новата кампания на ЕПФ – „Универсален достъп за всички“, както и стратегията на ЕПФ за 2017-а година.
ЕПФ и Национална пациентска организация, чийто председател е д-р Хасърджиев, си партнират от 2010 г. Те работят по различни проекти на национално и европейско ниво. Друг изключително важен дългосрочен съвместен проект е Европейското партньорство за достъп до качествено здравеопазване (PACT) – инициатива за дългосрочен диалог с широк спектър от заинтересовани страни в сферата на здравеопазването на европейско ниво, целяща намирането на иновативни решения за подобряване на достъпа до качествено здравеопазване в Европа.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД