На 12 юни организират кръводарителска акция в Стара Загора

20150610BloodНа 14 юни светът отбелязва Деня на доброволния кръводарител. На тази дата е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриване на системата AB0 кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи. По този повод за втора поредна година екипът на "Моята еОбщина", в партньорство със Сдружение "Самаряни " и Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора, организира кръводарителска акция под надслов "Да запретнем ръкави-да спасим живот"!
Акцията ще се проведе на 12 юни (петък) от 8.30 ч. до 12.30 ч. в Комплекс за социални услуги, намиращ се на ул."Христо Ботев" №205, където медицински екип от Районен център по трансфузионна хематология ще е на разположение на всички желаещи да дарят доброволно и безвъзмездно кръв.
Организаторите вярват, че заедно могат да променят негативната статистика, която показва, че на 1 000 нуждаещи, желаещите да дарят кръв са едва 22 на брой. Към настоящия момент човешката кръв няма аналог в световен мащаб и това я прави безценна.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД