Откривателят на СПИН пристига на научна конференция в Пловдив

Откривателят на СПИН пристига на научна конференция в ПловдивПризнати лекари от цял свят пристигнаха днес в Пловдив за научната конференция „Наука за здраве“, организирана по повод 70-годишния юбилей на Медицинския университет в Пловдив.
Сред тях са 10 почетни доктори (доктор хонорис кауза) от България, Великобритания, Израел, Финландия, Франция, Белгия. Участват и учени от САЩ, Унгария, Румъния, Русия, Армения, Италия и Гърция.
Участие в събитието ще вземат и учени от всички висши медицински училища в страната.
Сред чуждестранните гост-лектори, които ще изнесат лекции в Медицинския университет между 21 и 23 май, е професор Ив Пуме - декан на Медицински и Фармацевтичен факултет в Намюр, Белгия и Доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив.
Сред известните имена на гост-лектори са още откривателят на вируса на СПИН проф. Жан Клод Шерман, д-р Крис Иванов от САЩ, който ще говори за сравнението между обучението на българските и американските студенти по дентална медицина, проф. Андрю Майлс и други.
В навечерието на 70 годишнината си лечебното заведение обучава в съвременна учебна база и инфраструктура над 5000 студенти, докторанти и специализанти и е вратата към успеха на своите възпитаници, реализирали се по всички континенти.
Днес университетът е с международен авторитет и разпознаваема визия, територия на академичен дух и традиция.
Висшето медицинско училище под тепетата не само предлага готови академични знания, но залага на качеството в дейността си за създаването на отлично подготвени професионалисти, личности и лидери с висок морал и култура.
Началото на специалните тържествени събития от Програмата на честванията за 70 годишнината на МУ-Пловдив започват и с валидиране на юбилейна пощенска марка.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД