МБАЛ „НиаМед” получи награда от японски фармацевтичен концерн

МБАЛ „НиаМед” получи награда от японски фармацевтичен концернСтарозагорската МБАЛ „НиаМед” получи награда от японската фармацевтична компания „Астела” за извършени клинични проучвания на медикамент срещу болестта ендометриоза. По качество и брой на изследванията старозагорската болница се нарежда сред първите 12 от 50 центъра по целия свят, в които по едно и също време са извършвани идентични изследвания за въздействието на препарата.
Главен изследовател в „НиаМед” е д-р Милка Салджийска, акушер-гинеколог в здравното заведение. В Западна Европа и в САЩ е престижно една болница или център да извършва подобна дейност. Ние кандидатствахме заедно със 100 други центрове от целия свят и бяхме избрани заради високата квалификация на специалистите и добрата апаратура, с която разполагаме.
д-р Милка СалджийскаТези изследвания на медикаменти върху болни пациентки в никакъв случай не бива да бъдат възприемани като работа с „опитни зайчета”. Става въпрос за новоразработени от световни фармацевтични гиганти нови лекарствени препарати, които вече са с доказана ефективност. За да влязат те в аптечната мрежа обаче, е необходимо да се проследи оптималното въздействие на съответния медикамент, в каква дозировка е най-добре да се приема. Състоянието на пациентките, които са влезли в програмата за изследване, се мониторира много строго и ежедневно, обясни д-р Салджийска. Тя и нейните колеги са избрали много внимателно жените, които са участвали. Медикаментът, който са приемали пациентките е бил в таблетна форма, за разлика от досегашните, които са се биели под формата на инжекции. Освен това досегашните лекарства срещу ендометриоза имаха странични действия. Те изчерпваха костното вещество на болните. При новото лекарство това не се наблюдава. Болевият момент за пациентките се премахва на 100%, каза д-р Салджийска.
След постигнатите добри резултати на МБАЛ „НиаМед” по отношение на изследванията на лекарството срещу ендометриоза в старозагорската болница пристигнали специалисти от компанията, за да се убедят на място как лекарите постигат толкова високо качество на работа. Това ни дава право да ползваме преференции при кандидатстване за следващо проучване на тази или друга фармацевтична компания. Благодарение на доброто ни първо представяне вече работим по нови програми. Единият от медикаментите, чието действие изследваме, помага на пациентки с обилни менструални цикли с миомни възли. Другият се прилага при жени, страдащи от повтарящи се бактериални вагинози, каза д-р Милка Салджийска.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД