Стартира втори етап на националната АНТИСПИН кампания

Стартира втори етап на националната АНТИСПИН кампанияВ Деня на влюбените 14 февруари стартира вторият етап от националната АНТИСПИН кампания на Министерството на здравеопазването, информират от РЗИ–Стара Загора.  
Посланието на кампанията на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” е „Да запазим посоката, да продължим пътя!”. Планирани са редица инициативи, които акцентират върху здравно-сексуалното образование и популяризират отговорното сексуално поведение.
Регионална здравна инспекция – Стара Загора участва в планирането, координирането и провеждането на голяма част от инициативитеследните мероприятия, които ще бъдат реализирани съвместно с община Стара Загора, община Раднево, СНЦ „Свят без граници”, клуб „Зараза”- сдружение „Самаряни”, БМЧК, МОС – Стара Загора, МКО, клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора, медицински специалисти и педагогически съветници в учебни заведения на територията на област Стара Загора, Асоциация на студентите по медицина в България – клон Стара Загора.
От РЗИ ще направят анкетно проучване на тема "Какъв е рискът за мен?", което ще обхване учениците от 15 до 19-годишна възраст в община Раднево. На 14 февруари на площад „Коста Рашев“ в миньорския град е организирана масова проява под надслов „Любов – безопасен секс“, на която ще се раздават валентинки, презервативи и балони. В същия ден сред ромската общност в Раднево ще се проведе и викторина с участието на здравен медиатор.
Млади таланти от радневската школа „Поп музика“ и клуб „Приятели на словото“ ще се изяват в организираната вечер „Любовта и виното“. Ще бъдат наградени номинираните участници в конкурса на община Раднево за изработка на колаж „Какво е за мен любовта“. Награждаването ще бъде в ОБЦК „Н. Воденичаров“ на 14 февруари.  
В село Коларово, община Раднево от секцията на клуб „Млад здравен експерт“ ще изработят „Книга на любовта“. В Коларово са планирани още няколко инициативи – ще има състезание по танци „Война между половете“ на 13 февруари, а на 16 февруари ще се проведе дискусия „Профил на идеалната бъдеща половинка“ с участието на учениците от ОУ „Поп Минчо“ в село Коларово, община Раднево.
В Казанлък от 9 до 14 февруари ще се проведе „Седмица на приятелството“, посветена на доброто отношение и отговорното поведение.
На 10 февруари в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ е организирана викторина с участието на над 300 ученици.
„Жива панделка“ с балони ще оформят на 13 февруари в чирпанското ОУ „Васил Левски“. В същия ден в село Александрово, община Павел баня ученици от местното училище ще се подредят в парка пред кметството във формата на „Живо сърце“.
Също на 13 февруари ученици от 10 и 11 клас на СОУ „Иван Вазов“ в Стара Загора ще посетят КАБКИС 10 в РЗИ и ще се запознаят с услугите, предоставяни от кабинета.
На 16 февруари ученици от ПМГ „Гео Милев“организират „Сладък базар“.
По време на АНТИСПИН кампанията до 25 февруари ще бъдат реализирани още обучения на членовете на клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора за повишаване на компетентностите им за участие в образователни процеси, подготовка за разпространяване на любовни послания с популяризиране на отговорно сексуално поведение. Ще се проведе обучителен курс за доброволци от БМЧК – гр. Раднево. Ще се организират методични срещи с директори на училища, медицински специалисти, преподаватели, педагогически съветници с акцент върху здравно-сексуалното образование, ще има дискусии със стажант–лекари от Медицински факултет на ТрУ.
В старозагорските училища ще се проведат викторини, радиопредавания, оформяне на кътове, изготвяне на постери, изнасяне на беседи, интерактивни игри, прожекции на филми, дискусии, изготвяне на презентации от ученици, изготвяне и разпространение на картички и валентинки с послания към ученици и преподаватели. Ще има изложби с най-атрактивни и забавни валентинки, конкурси за презентации, рисунки и валентинки, „Купидонова поща” за влюбените, пускане на летящи фенери с послания, уреждане на кътове с любовна лирика и рецитали. В часа на класа ще се слушат песни на АНТИСПИН-тематика, ще се изработват гирлянди от сърца и ще се разпространяват здравно-образователни материали.
Ще има изнесен кабинет на КАБКИС 10, който ще предоставя възможност за доброволно изследване:
13.02.2015г. в гр.Казанлък
Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”: 10.00 - 12.00 ч.
13.02.2015г. в гр. Раднево
Професионална гимназия „Св. Иван Рилски”: 10.00 – 11.00 ч.
СОУ „Гео Милев”: 11.00 - 12.00 ч.
13.02.2015г. в гр. Стара Загора
парк „Пети октомври”: 11.00. - 13.00 ч.
14.02.2015г. в гр. Стара Загора
парк „Пети октомври”: 15.00. 17.00 ч.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД