Правят безплатни гастроентерологични прегледи в медицински комплекс „Берое“

Правят безплатни гастроентерологични прегледи"МБАЛ – МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС БЕРОЕ" в Стара Загора започва кампания по безплатни профилактични прегледи, свързани с колоректален карцином.
Прегледите са през месец ноември – всеки понеделник и сряда от 13 до 14 ч. в сградата на Медицински комплекс „Берое“. Записването е на телефон 042/919402.
Всяка година от колоректален карцином се разболяват над 1 000 000 души в света. Той е втори по честота карцином при мъжете и трети при жените.
На теста подлежат: всички на възраст над 50 г.; родственик с колоректален карцином или други ракови заболявания; висококалорична, богата на мазнини и бедна на целулоза храна, тютюнопушене, алкохол; доказване на кървене от хемороиди не изключва рак; единични, групови и множествени аденомни полипи на дебелото черво; полипозни синдроми, захарен диабет, предшестващ рак на стомах, простатата, млечни жлези, матка.
За да се намали заболеваемостта и смъртността, в медицински комплекс „Берое“ се извършват безплатно преглед при гастроентеролог, абдоминална ехография и тест за окултно кървене.
При пациенти, които имат отклонения от някои от показателите, се извършват високоспециализирани медицински дейности.
От началото на 2013 г. по договор с НЗОК в Медицински комплекс „Берое“ работи отделение по гастроентерология. Отделението е оборудвано с последно поколение високотехнологична медицинска апаратура и дава възможност за бързо и ефективно лечение. В отделението работят д-р Елена Михалева – специалист гастроентеролог с опит, д-р Маргарита Проданова – специалист гастроентеролог и главен асистент в Медицински факултет към Тракийски университет.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД