Обсъждат на здравен форум как да предпазим детето от често боледуване

Правят форум "Детско здраве"Как да подобрим имунитета на детето и го предпазим от често боледуване е темата на третия по ред форум "Детско здраве". Той се организира от здравния сайт Puls.bg и ще събере на 11 октомври от 10 ч. в Интер Експо Център водещи български специалисти. Те ще предложат полезен опит за това как родителите биха могли успешно да се справят с предизвикателствата на студеното време и да съхранят жизнеността и радостта в детските очите, независимо от вредните фактори на околната среда.
Форумът предлага представянето на информацията в четири тематични блока. Първият проследява задължителните условия за добър имунитет при детето, както и методите за повишаване на устойчивостта на детския организъм срещу различни инфекции.
Вторият е насочен към един особено дискутиран през последното десетилетие сред младите семейства въпрос относно същността на ваксините, като целта ни е да се изясни какво представляват те, действително ли и какви вреди могат да нанесат на човешкия организъм и къде е границата между риска и ползата от ваксинопрофилактиката.
Здравето е тясно обвързано с храненето, което още повече важи в детска възраст, когато се развиват всички органи. От какви храни се нуждае детето, за да може то и в бъдеще да се радва на здраво тяло и остър ум, какви са основните правила, които трябва да съблюдаваме при изграждането на менюто и хранителните му навици, за да избегнем залагането на алергии, възпалителни процеси и опасни заболявания, ще се опитаме да изясним в третия панел на Форум „Детско здраве“.
Последният панел е посветен на един често пренебрегван проблем в обществото ни – каква е честотата на опорно-двигателните проблеми при българчетата, защо и как биха могли да се избегнат гръбначните изкривявания и плоскостъпието например.
При тематичното поднасяне на информацията, освен лекторите, думата ще имат и родителите от аудиторията, които ще могат да зададат интересуващите ги въпроси директно към специалистите от подиума.
Лектори на форум „Детско здраве“ са педиатрите д-р Захаринка Гочева, педиатър в 29 ДКЦ и един от най-предпочитани педиатри в столицата, д-р Марияна Свещникова, г-н Веселин Влашев, инструктор по лечебно хранене, доц. д-р Атанас Кацаров, специалист ортопед-травматолог.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД