Спешна помощ в София отново протестира

Спешната помощ отново протестираЛекарите, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в София, отново протестират пред сградата на центъра и настояват за повишаване на заплатите, защита на екипите и 7-часов работен ден, съобщи БТА.
Те смятат, че е необходимо на смяна да работят между 25 и 30 екипа, за да може градът да се обслужва нормално. Лекарите заявиха също, че все още няма екипи, които да работят в изнесени филиали на центъра.
Протестът не е свързан с новоназначения изпълняващ длъжността директор на центъра д-р Александър Златанов, а е заради обещанието на здравния министър Таня Андреева отпреди месец, че ще има план за действие за решаване на проблемите в Спешната помощ.
Едва ли ще се намери желаещ да работи при нас заради агресията на пациентите, стреса на работното място и ниското заплащане, допълни д-р Пеева.
Медиците са категорични, че този път няма да слагат срок на символичните стачни действия, а ще настояват за правата си, докато здравната система се промени.
Поредната вълна протести в Спешната помощ беше провокирана след нападението над д-р Буен Тодоров от София, който миналата седмица беше нападнат по време на работа. При следващи прояви на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.
Днес Александър Златанов, и.д. директор на Спешна помощ – София, заяви пред БНТ, че в критичните квартали са ангажирани и органите на реда да придружават екипи на Бърза помощ.
„Не може да реагираме на всички обаждания, има си приоритети, оттук се получава изнервяне у хората със забавени случаи. Направени са първите стъпки за защита на работещите“, увери Златанов и призова да има сериозни наказания за посегателство над служители на Спешна помощ.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД