Сменяме джипито по желание през юни

Сменяме джипито по желание през юниОт 1 до 31 юни всеки желаещ у нас може да смени личния си лекар, съобщиха от РЗОК-Стара Загора.
Всяко здравноосигурено лице има право свободно да избира общопрактикуващ лекар и лекар по дентална медицина на територията на цялата страна.
Смяната на личния лекар може да се осъществи два пъти през годината за хората от един здравен район (община). Това е периодът от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември.
Когато сменяте постоянния или настоящия си адрес и се премествате да живеете в друго населено място (например студентите, когато отиват да учат в друг град), можете да смените личния си лекар по всяко време на годината, без да се съобразявате с гореспоменатите срокове.
За смяната не се изисква да се отпишете от листата на досегашния си личен лекар. Отписването, както и включването в листата на новоизбрания лекар, става по служебен път в съответната Районна здравноосигурителна каса (РЗОК).
За да смените личния си лекар, трябва да попълните регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикушащ лекар. Този документ може да се закупи от някои книжарници, да се изтегли от интернет страницата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от секция „Вие питате” или да го вземете от РЗОК по местожителство. С регистрационната форма се отива при новоизбрания общопрактикуващ лекар. Там трябва да представите здравноосигурителна книжка. Ако нямате такава, трябва да предоставите трети екземпляр от регистрационната форма за избор на общопрактикуващ лекар и лична карта. Необходим ви е също така документ за актуален здравноосигурителен статус, който се получава от НАП.
През миналата година от 1 до 30 юни личните си лекари са сменили 5635 души в Старозагорска област. През декември те са били 4269.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД