За пореден път стартира кампанията „Повече българчета за България”

За пореден път стартира кампанията „Повече българчета за България”Стартира кампанията „Повече българчета за България" 2014. Тази година тя е посветена на две каузи - подкрепа за двойките с репродуктивни проблеми с дарение инвитро процедури, включително донорски материал, и помощ за недоносените дечица. Кампанията се осъществява в партньорство на фондация "Искам бебе" и "Нашите недоносени деца" и с подкрепата на Министерство на здравеопазването. Кампанията ще продължи до 4 април.
За пета поредна година водещи репродуктивни центрове в страната ще се включат с дарение - ин витро процедури с включени медикаменти.
Желаещите могат да се запишат на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Списъкът за всяка клиника е отделен и започва от цифрата 1. В рамките на един месец след тегленето печелившите трябва да отидат за първа консултация в клиниката, в която са спечелили процедурата. И ако на място се потвърди, че са подходящи за нея, започват. Ако не - отстъпват правото си на резервните номера, изтеглени в кампанията. Печелившите ще бъдат обявени на 25 март, Благовещение, в присъствие на нотариус, Радина Велчева (председател на фондация "Искам бебе") и на представители на клиниките.
Клиниките, които се включват в кампанията "Повече българчета за България"2014, са:
Болница за женско здраве "Надежда" - с 5 инвитро процедури с донорски яйцеклетки, АГ "Селена" – с 5 инвитро процедури с донорски материал до бременност с включени медикаменти, "София 2000" – с една инвитро процедура с включени медикаменти и отделно с 4 автоинсеминации за друга двойка, МЦ "Св. Иван Рилски", Тутракан - с 1 инвитро процедура с включени медикаменти, "Репробиомед", София – с два ваучера по 3000 лв. и четири ваучера по 1000 лв за процедури, свързани с асистираната репродукция, "Репромед" Плевен - с едно инвитро с медикаменти за пациенти на клиниката, „Св. Иван Рилски", Шумен - с две партньорски инсеминации и една донорска инсеминация
В рамките на проекта ще се реализира и „Семейна стая" в "Майчин дом". Идеята е родителите да могат в спокойна и комфортна обстановка да видят детенцето си и да са заедно. Проучвания на световно ниво доказаха, че нужда от прегръдка и допир е жизненоважна за оцеляването на недоносено то бебе. Ангажимент за обзавеждането поемат „Ивентас”, представители на Phillips/Avent за България.
Събират се и средства за закупуването на термо легла, монитори за проследяване на основните жизнени параметри, инфузионни помпи, пулсикометри, кислородни маски, инхалатори. Те ще бъдат доставени в Клиниката по неонатология към СБАЛДБ, Първа градска болница в София, Окръжна болница в Пловдив и във Велико Търново.
Всички съпричастни към проекта могат да изпращат sms на 17 777, с текст DMS BEBE.
Дарения се изпращат на: Фондация "Нашите недоносени деца"
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане "Повече българчета за България".
„Здравна поща”, източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД