Песимизмът е наследствен?

Песимизмът е наследствен?Песимизмът се предава генетично, установява ново проучване. Изследователите обясняват, че разновидност на вече познат ген може да окаже влияние върху възприятието ни за света в негативна насока. Откритията хвърлят светлина върху процесите, при които биологичните фактори и тези на околната среда се комбинират, за да създадат ясна картина за света.
Новото проучване разглежда вариант на ADA2b – ген, свързан с невротрансмитера и хормона норепинефрин. Предишни проучвания посочват връзката между гена и формирането на емоционалните спомени.
Според водещия автор - Ребека Тод, учените смятат, че генът може да окаже влияние върху нашето реално време и цялостното ни възприятие за света наоколо. Тя обяснява още, че това всъщност е първото проучване, което показва, че тази генетична вариация може да повлияе в голяма степен начина, по който виждаме света и всичко случващо се в него.
Резултатите сочат още, че биологичните вариации на генетично ниво могат да изиграят важна роля при индивидуалните различия при хората и техните възприятия.
За целта на проучването участие вземат 200 души. На тях бързо им се показват последователно позитивни, негативни и неутрални думи. Когато те са помолени да опишат последователността, участниците, които имат изразена разновидността на гена ADA2b, са по-склонни да се фокусират върху негативните думи, в сравнение с останалите.
И обратно, тези, при които генът липсва, обръщат по-голямо внимание върху позитивните думи.
 "Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД