Психолози подкрепят емоционално родители на недоносени деца

Психолози подкрепят емоционално родители на недоносени децаНационалната фондация „Нашите недоносени деца” организира инициатива в помощ на родителите на недоносени деца в Стара Загора. Семействата вече ще имат възможност да получават емоционална подкрепа от специалисти. Предвижда се в групите за психологическа подкрепа да се включат семейства, както на новородени бебета, които все още са в неонатологично отделение, така и на по-големи деца.
В групата ще бъдат подпомагани емоционално семействата, като се организират срещи между родители, които са в една и съща ситуация. Заедно те ще обменят преживявания, мнения и практики.
Групите за емоционална подкрепа са обичайни обществени структури в много държави. В годините те са доказали своята ефективност при справяне на родителите с травмата от преждевременното раждане и стреса от страха за живота на детето, което е родено твърде малко и трябва да престои по-дълго време в болницата.
Групите ще се състоят от максимум дванадесет души. Срещите ще са веднъж седмично. Водещ на групата ще е фамилният психотерапевт Красимира Иванова.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД