Видът на видеоигрите е от огромно значение

iВидът на видеоигрите е от огромно значениеВ днешния свят мониторите и екраните са навсякъде. Вече не можем без тях. Само на един клик разстояние сме от всичко, което ни интересува и ни е необходимо. Работим, забавляваме се, играем пред монитори. Именно заради тази мониторна експанзия страховете и притесненията относно употребата им нарастват.
Можете да прочетете стотици заглавия, които предупреждават за вредите от мониторите - недоспиване, десоциализация, влошено умствено здраве и т.н. Все лоши неща за нас, а още повече за децата ни. Сякаш тази компютърна експанзия се отразява по най-пагубен начин върху децата.
Ако прекарате повече време в задълбочено четене в тази област, ще видите, че нещата не са толкова лоши. Ново проучване на Оксфордския университет сочи, че яденето на пържени картофки, пиене на любимото сокче с консерванти имат горе-долу същия ефект върху настроението и поведението на децата както и времето, прекарано
пред екрана на компютъра.
Връзките между времето пред монитора и умственото здраве на децата не са толкова силни, колкото се смята. Нещо повече, някои проучвания сочат, че за тях дори е по-добре да прекарват известно време пред екрана, отколкото да нямат никакъв достъп до него. Това, разбира се, не се отнася за деца до 3-годишна възраст и става въпрос за ограничено време. Почти невъзможно е да забраните достъпа на децата до компютъра. А строгите забрани обикновено имат обратен ефект при тях.
Видеоигрите са другата ябълка на раздора. Повечето специалисти заключват, че те повлияват поведението най-вече при децата, в негативна насока. Счита се, че водят до антисоциално поведение, играчите са изцяло погълнати от случващото се на екрана, сякаш реалният свят не съществува. Казано по този начин, е трудно да си представим, че видеоигрите са нещо добро и са нещо по-различно от дигиталния вариант на вредните храни.
Оказва се, че видът на видеоигрите е от огромно значение. Вече се разработват такива игри, които да имат социално преживяване. За успеха в играта са нужни сътрудничество и взаимопомощ. При някои игри е необходима логическа мисъл и остър ум. Други игри обогатяват лингвистичните умения, историческите знания и т.н.
Подтикнете децата си да играят на такива игри. Вие като родители трябва да сте винаги в течение относно виртуалния живот на детето си. В последните години например, се разработват видеоигри, които да са в полза на децата с аутизъм. Те развиват социалните им умения.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД