Простете си грешките, за да бъдете здрави

Простете си грешките, за да бъдете здравиТова доколко човек успява да се справя със стреса, оказва голямо влияние върху неговия живот. Забързаното и изпълнено с малки проблеми ежедневие причинява допълнително напрежение върху хората. Стресът е задължителен спътник в живота на всеки човек, но умението да бъде контролиран е тайната, която всъщност може да помогне на хората, за да живеят по-щастливо.
Според изследователи ако човек се научи да овладява стреса и да го контролира по-ефективно, това би могло да увеличи продължителността на неговия живот. Учени от Ню Йорк твърдят, че са открили връзката между способността на хората да прощават на самите себе си и вредите, причинени от стреса.
Ключът към дългия и щастлив живот казват те, е човек да бъде по-спокоен.
Резултатите от проведено изследване показват, че състрадателната нагласа на хората се свързва с по-ниски нива на възпаления, свързани със стреса. Изследователите са на мнение, че откритието може да доведе до нови методи за понижаване на напрежението и подобряване на здравето. Установено е, че психологическият стрес може да предизвика биологични реакции, подобни на ефектите на заболяване или увреждане, включително възпаление.
Учените направили експеримент, в който участвали 41 души. Те трябвало да споделят колко състрадателни са към самите себе си. След това по време на стрес тест изследователите измерили нивата на интерлевкин-6 при всеки участник. Интерлевкин-6 е възпалителен агент, който се свързва със стреса. Резултатите показали, че хората, които били по-спокойни и състрадателни към себе си, имали много по-ниски нива на интерлевкин-6.
Изследването доказва колко е лесно стресът да се натрупва с течение на времето и как един привидно малък повод за стрес като трафика по улиците може да повлияе върху здравето на човек. Ето защо хората трябва да имат правилните стратегии за справяне с натрупания стрес.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД