Референтна лаборатория ще потвърди причината за смъртта на тримесечното бебе в Стара Загора

Референтна лаборатория ще потвърди причината за смъртта на тримесечното бебе в Стара ЗагораГотови са резултатите от експертизата след направената аутопсия на починалото в Стара Загора на 24 януари тримесечно бебе.
“Представената ни хистология няма данни за постваксинални усложнения. Хистологичните препарати доказват фудроянтно (бързо и злокачествено) протичане на тежка вирусна инфекция”, информира проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска). За да се разсеят съмненията и притесненията на останалите майки, на които предстои да имунизират децата си, ще бъде извършена и високодиференцираната реакция наречена полимеразна верижна реакция, която ще докаже вида на вирусния причинител.
Също така има данни, че бащата на детето също е бил с подобен вид инфекция, което е създало предпоставки за контакт на починалото бебе с инфекцията на родителя. Дифинитивно заключение по случая ще бъде дадено след получаване на тези високоспециализирани изследвания, които предстои да бъдат извършени в референтна лаборатория. За тяхното провеждане е запазена кръв и друг биологичен материал.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД