МФ на ТрУ на 14-то място сред 351 специалности

 Отличнички от Тракийския университетМедицинският факултет при Тракийския университет е на 4-то място по показател “общ резултат” сред медицинските специалности и на 14-то място сред всичките 351 специалности от всички университети в нашата страна. Това се посочва в рейтинговата система на българските университети за 2013 г., разработена по проект на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
МФ на ТрУ е четвърти по брой на научни публикации и цитати сред 6 медицински университета в страната.
По този показател е на първо в Тракийския университет и на 9-то място от 351 специалности и университети в България.
Средният успех на студентите по медицина у нас е 5.55. Старозагорският факултет по медицина е на първо място по успех по време на приема в Тракийския университет. Средният успех от дипломата на приетите кандидат-студенти е 5.52, сочи изследването. Според ръководителя на проекта за рейтинговата система Георги Стойчев, факултетът има общ резултат от 66 точки, които го нареждат дори пред първото място на Софийския университет в класацията по право.
Общо 99.50 на сто от възпитаниците на Медицинския факултет в Стара Загора се реализират веднага на пазара на труда. По този показател факултетът отново е на първо място в Тракийския университет.
Според авторите на изследването, в България няма лоши университети по медицина, защото по това направление се наблюдава „почти нулева безработица и минимум 1000 лева осигурителен доход”, съобщават още от пресцентър Медицински факултет- Стара Загора.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД