Мозъкът при момичетата съзрява по-бързо, отколкото при момчетата

Мозъкът при момичетата съзрява по-бързо, отколкото при момчетатаТова са доказали специалисти от университета Нюкасъл във Великобритания. Както пише The Daily Mall, учените обясняват факта с разликата в развитието на момчетата и момичетата по време на израстването им. Снимките на мозъка, направени на доброволците в изследването показвали, че с растежа някои части на мозъка намалявали, а излишните връзки между някои клетки изчезвали и това се случвало в процеса на нормален режим на обучение на участниците в експеримента.Чистката на излишните връзки при момичетата започвала още на около 10 години, докато при момчетата - едва след 20-та година. По този начин ефективността на мозъка при момичетата се увеличавала много рано, както и способността за съсреодоточаване върху действително важна за живота им информация. Американските учени от Пенсилванския университет прибавят и информацията, че по принцип мъжкият и женският мозък работят по различен начин.
При мъжете е по-лесен преносът на информация вътре във всеки отделен сектор на мозъка, докато при жените е облегчен преносът на информация между всички дялове на мозъка. Това помага на мъжете да се фиксират върху конкретна задача, докато на жените дава възможност за многократно по-бързи анализ и интуиция - в случая на базата на на многостранна информация от всички дялове на мозъка.
Излишно е да добавяме, че това не означава, че единият от половете има по-съвършено действащ мозък от другия. Просто процесите са различни, а съответно и начинът на мислене, което е още едно потвърждение защо максимално добрият екип се състои от мъже и жени, а не само от представители на единия пол.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД