Бързи мерки против шарка по овцете и козите

Бързи мерки против шарка по овцете и козитеДнес в Областна администрация Стара Загора под председателството на областния управител Живка Аладжова се проведе заседание на Областната епизоотична комисия. То бе свикано заради констатирано огнище на шарка по овцете и козите в с. Чоба, община Брезово, област Пловдив. На заседанието се приеха мерки за надзор и предотвратяване възникването на болестта.
Доклад направи д-р Севдалина Танева, началник отдел „Здравеопазване на животните” при Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Стара Загора.
Областната епизоотична комисия реши незабавно да бъдат проведени заседания на общинските епизоотични комисии в област Стара Загора и реализация на мерки в “наблюдавана зона” с радиус от 10 км около огнището на болестта. ОДБХ-Стара Загора ще организира извършване на ежедневни клинични прегледи в населените места от “наблюдаваната зона” и периодични прегледи (два пъти в седмицата) за останалите населени места в областта. За населените места във всички общини се забранява придвижването на овце и кози (продажби извън и в населените места) с изключение на тези, предназначени за незабавно клане, след извършен клиничен преглед и термометриране.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД