Допълнителни направления за джипитата този месец

Допълнителни направления за джипитата този месецЗдравната каса ще отпусне на личните лекари допълнителни направления за прегледи при специалисти този месец. Това заяви директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова.
Те обаче няма да са точно толкова, колкото са поискали джипитата и освен това ще са за сметка на парите за клинични пътеки в болниците. В петък беше отхвърлено предложението на Българския лекарски съюз всеки месец 5% от оперативния бюджет на касата да се заделят в полза на клиничните пътеки.
По думите на Тодорова е по-добре да се увеличи броят на направленията за специалисти, отколкото да средствата на клиничните пътеки за болнично лечение, както лекарите искат. Мотивът е, че така повече хора ще имат достъп до извънболничната помощ, а това ще е плюс за държавата, защото, щом влязат в лечебните заведения, пациентите вече струват на бюджета много повече средства.
Румяна Тодорова изтъкна, че за 2014 г. са предвидени 8 млн.лв., с които ще се компенсира намалението на таксата за пенсионерите при посещение на личния лекар от 2.90 лв. на 1 лв. По нейните думи понижението е било необходимо, защото възрастните хора посещават по-често общопрактикуващите лекари, тъй като имат голяма нужда от консултации при различни специалисти, повече изследвания и предписване на лекарства.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД