БЛС предупреждава за предстоящ срив в здравната система

д-р Юлиан ЙордановЛекарският съюз остава с впечатлението, че надзорът на касата води преговорите по НРД 2014 към умишлен провал. Това заяви днес зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов. Ако се запазят същите цени и обеми от миналата година, същият НРД, той не се е променил, всъщност миналата година ние не го подписахме, фактически за 2012 г. е последният подписан НРД, ще останат едни пари, които ще отидат за лекарства.
За дейности пък няма да има никакво повишение, въпреки увеличената събираемост на здравни вноски и лекото увеличение на бюджета на касата за 2014 г., заяви д-р Йорданов. Затова ние казваме, ок, след като лекарствата са най-важните за системата, нека всички 2,8 млрд. отидат за лекарства. Ние лекарите, сестрите, целия персонал ще работим без пари или ще спрем да работим, или ще напуснем тая страна.
Д-р Юлиан Йорданов предупреди и за предстоящ срив в системата. Когато не е имало подписан договор между лекарския съюз и касата, е имало срив в системата, пример - тази година. Предишната година, когато имахме подписан НРД, системата тръгна да се успокоява. Нека тези, които не се явяват на надзора, които считат може би, че БЛС не заслужава да го удостоят със своето внимание, да чуят това. Нека после те да кажат на пациентите защо е такова обслужването, а не да си измиват ръцете с медицинските специалисти, заяви той От думите на зам.-председателя на лекарския съюз стана ясно още, че общото увеличение на някои групи клинични пътеки, което предлага организацията, възлиза на под 1% от бюджета на НЗОК за идната година.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД