Фирми от Стара Загора получиха награди за безопасни условия на труд

Фирми от Стара Загора получиха награди за безопасни условия на трудСтарозагорският клуб на специалиста по здраве и безопасност при работа "Здраве и безопасност" навърши 5 години. Неправителствената организация беше учредена в града на липите на 19 ноември 2008 г. Инициативата по създаването на клуба е на Търговска-промишлена палата, Стара Загора и на регионални институции, контролиращи трудовата безопасност.
Те обединяват усилията си да съдействат на фирмите и предприемачите от Старозагорския регион за постигане на високите изисквания за създаване на здравословни и безопасни условия на труд и за намаляване на професионалните заболявания, предотвратяване на трудови злополуки и промишлени аварии.
Една от основните дейности на членовете на клуба са посещенията на предприятия от региона. Обсъждаме условията на труд и ако има нужда - как те могат да бъдат подобрени, каза председателят на Клуба Стойка Стоева.
В момента в клуба членуват около 50 души, представители на различни фирми и организации от Стара Загора.
Независимо от инструктажите, през които работниците преминават преди да влязат в производственото помещение, всеки един от тях трябва много отговорно да подходи към собствената си трудова безопасност и към тази на колегите си. Важно условие е и използването на защитното работно облекло, защото то пази от вредното въздействие на факторите на работната среда, съветва г-жа Стоева.
На 19 ноември на тържество по случай рождения ден в ресторант "Леон" клуб "Здраве и безопасност" връчи годишни регионални награди на предприятия, които имат отлични показатели и са доказали добри практики в областта на трудовата безопасност.
Критериите за класирането на фирмите са два - най-много човекочасове без трудова злополука. Победители в категорията станаха "Прогрес" АД и "Ел Конрол" ЕООД.
По критерия за внедрени добри практики бяха отличени ТЕЦ "Ей И Ес" Гълъбово и фирма "Монтажинженеринг" АД, а грамоти за добро представяне получиха предприятията "Пресков" АД и "Клас Бойчев" ЕООД.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД