Здравната карта готова до март 2014 г.

Здравната карта готова до март 2014 г.До края на месец март следващата година ще бъде завършена здравната карта. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Тя допълни, че преди това тя задължително ще мине през обществено обсъждане. Картата най-вероятно ще има задължителен характер. Според Андреева по този начин ще бъде коригиран дискомфортът на пазара в здравния сектор, като се изгради система от лечебни заведения, които осигуряват комплексно качество на медицинската услуга. Като пример за подобен дискомфорт д-р Андреева даде броя на леглата в болниците в Перник и Ловеч, който е колкото броя на леглата в София.
Това не е реално и няма как касата да заплаща за всички тези легла при положение, че е невъзможно в тези два града да се приемат толкова пациенти.
Д-р Андреева заяви още, че една от задачите пред министерството е да се бори за по-добро и адекватно заплащане за труда, който полага всеки един от медицинските екипи. Според нея обаче, този процес изисква повече време и ще се постигне чрез реформата в болничната помощ и въвеждането на нови правила, при които системата ще може да продължи да функционира.
Относно лекарите, работещи в държавни болници и практикуващи на частно, д-р Андреева бе категорична, че в бъдеще лекарите трябва да имат само по един трудов договор с касата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД