Пациентски организации искат спешно освобождаване на 108 млн.лв. от специалната сметка на НЗОК

Пациентски организации искат спешно освобождаване на 108 млн.лв. от специалната сметка на НЗОКУважаеми представители на институциите в България, отправяме призив към вас спешно да съберете смелост и да намерите изход от създалата се ситуация в България, която принуждава нашите лекари да работят и живеят в изключително напрежение, да не мислят за лечението и пациентите, да не мислят за подобряване на своята квалификация, а дали и как да протестират срещу държавата. Това се казва в обръщение на пациентски организации „Заедно с теб“ до институциите в страната.
Държавата е длъжник на българския лекар и нека поне да заплати своевременно положения от него труд, пишат пациентите.
Организацията се обявява за пълно изплащане на изработеното от лечебните заведения и дава няколко предложения как да стане това. Първото е парламентът да освободи спешно 108-те милиона от специалната сметка на НЗОК, които останаха от миналата година, тъй като не бяха включени в бюджета за 2013 г. Второто – да се изпълни решението на Народното събрание от 2009 г., според което от 2013 г. държавата трябва да започне да плаща 8% осигуровка за осигуряваните от нея групи.
Пациентите искат още за подобряване на работата и контрола на НЗОК заседанията на Надзорния съвет на институцията да бъдат открити.
Заради белотата на лекарската престилката и чистотата на хилядите лекари, които се грижат за нас, призоваваме: Запазете достойнството на Българския лекар като само му дадете възможност да работи спокойно! Днес и в България“, призовават още от „Заедно с теб“.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД