20% ръст в спешната и психиатричната помощ искат от КНСБ

20% ръст в спешната и психиатричната помощ искат от КНСБВъвеждане на здравноосигурителна вноска върху доходи от собственост и други подобни източници за лица, които нямат доходи от труд и не са задължени да се осигуряват на друго основание, предлага КНСБ. Мярката би трябвало да засегне лицата, които не са работещи, не са социално слаби и не са самонаети. Днес, 7 октомври, в централата на синдикалната организация се проведе дискусионен форум на тема „Достойният труд в България“, посветена на Световния ден за достоен труд.
На форума президентът на КНСБ Пламен Димитров представи исканията на синдиката към правителството във връзка с икономическата, данъчна и бюджетна политика, работните заплати, пазара на труда, общественото осигуряване и усъвършенстване на законодателството.
От КНСБ настояват от началото на 2014 г. минималната работна заплата да се повиши от 310 на 340 лв., а заплатите в бюджетната сфера да скочат с не по-малко от 10%. Ръстът в центровете за спешна медицинска помощ, психиатричните центрове и центровете за кръвопреливане пък трябва да е с 20%, посочват от синдиката.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД