Министър Таня Андреева посети МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”

Министър Таня Андреева посети МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева посети днес МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД – Казанлък. Тя бе посрещната от кмета на община Казанлък Галина Стоянова и от директора на лечебното заведение д-р Кети Маналова-Владкова. Министър Андреева бе запозната с развитието на общинската болница, с факта, че наследените 6 млн. лв. задължения са намалени на 2 млн. Тя бе подробно информирана за обновяването на отделенията, благодарение на проекти, спечелени от Общината и реализирани съвместно.
Единият проект е за над 3 млн. лв. и включва ремонт на няколко отделения и оборудване с нова висококачествена медицинска апаратура на всички болнични отделения. Основен ремонт е извършен в Акушеро-гинекологичното отделение, в Отделението по образна диагностика, в Отделението по хемодиализа и част от Първо вътрешно отделение, които бяха разгледани от министър Таня Андреева. Вторият проект на Община Казанлък, касаещ общинската болница, също за близо 3 млн. лв., е за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата. Отделно от това, с решение на Общинския съвет по предложение на Общината на болницата бе предоставен общински терен, като средствата от неговата продажба да се използват целево за покриване задълженията на здравното заведение.
Проблемът, който постави Галина Стоянова пред министър Андреева, е за статута на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД, която се води общинска, но обслужва пет общини - Казанлък, Мъглиж, Гурково, Николаево и Павел баня. Тя постави въпроса каква е възможността да се потърси финансиране от останалите 4 общини, както и да се регламентира тяхното участие при съфинансирането на проекти на Община Казанлък за болницата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД