Нови партньори се включиха в кампанията „Топъл обяд в училище“ за БЧК

Нови партньори се включиха в кампанията „Топъл обяд в училище“ за БЧКБългарският Червен кръст, съвместно с Българската православна църква, започва реализирането на Националната благотворителна кампания „Топъл обяд“, под патронажа на световноизвестната певица и актриса Силви Вартан и с подкрепата на Асоциация „Силви Вартан за България“.
Началото на инициативата беше поставено на 17 септември, в Деня на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов с празнична литургия в църквата "Св. София" с участието на Негово светейшество Българския патриарх Неофит.
Началото на инициативата беше поставено на 17 септември, в Деня на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов с празнична литургия в църквата “Св. София” с участието на Негово светейшество Българския патриарх Неофит.
Целта на кампанията е набиране на средства за осигуряване на безплатна здравословна храна през учебната година на деца в неравностойно положение - сираци, безпризорни деца, деца на самотни майки, деца от бедни семейства с безработни родители. Според официалната статистика близо 12 000 деца годишно отпадат от училище по социални причини. Ето защо с малки, но редовни дарения всеки може да върне в училище едно дете.
Нови партньори се включиха в кампанията „Топъл обяд в училище“ за БЧКОт 2004 г. досега, периодът, в който съществува програмата, благодарение на партньори и дарители, е осигурена безплатна храна в училище на близо 7 000 деца – 489 673 обяда. Много често осигуреният обяд от БЧК, особено в регионите с висока безработица и нисък жизнен стандарт, се оказва единственият повод децата в нужда да посещават училище. Чрез тази програма, връщайки ги в училище, им се осигурява равен шанс за образование и предпазване от опасностите на улицата – наркотици, трафик, престъпност. В периода от 17 септември до 25 октомври 2013 г. клиентите на веригата магазини за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ в цялата страна, закупувайки продукт, със знака на БЧК, могат да подпомогнат осигуряването на безплатен обяд на деца сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства. “Хиполенд” АД ще дарява 5% от стойността на всеки такъв продукт на програма “Топъл обяд в училище” на БЧК, която има за цел да подпомогне нормалното физическо развитие на децата и намаляване на заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД