Здравното министерство няма да променя механизма за снабдяване с онколекарства

Здравното министерство няма да променя механизма за снабдяване с онколекарстваКъм настоящия момент Министерството на здравеопазването не е предприемало действия и няма намерения да променя механизма на осигуряване и финансиране на противотуморните лекарствени продукти, както през 2013г., така и в дългосрочен план. Това се казва в писмо, подписано от заместник-здравния министър д-р Бойко Пенков, до Пенка Георгиева от пациентската организация „Заедно с теб“.
Няколко дни преди това от пациентската организация писмено изразиха тревога от „полугласните изказвания от ръководството на Министерство на здравеопазването и от членове на парламентарната комисия по здравеопазване към 42-то НС относно  контрола върху разходите за онкологични лекарства. В становище до здравния министър д-р Таня Андреева и до председателя на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Сахлим представители на пациентите заявиха, че връщането на централизираните търгове в здравното ведомство ще спести средства, но това ще е за сметка на живота и здравето на пациентите.
След изказването на зам.-министъра пациентски организации и „Заедно с теб“ благодариха на ръководството на МЗ, че с решението си да запазят сегашния механизъм за онколекарствата дават възможност на лекарите да имат водеща роля при определяне на лечението според нуждите на пациента.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД