МЗ: До 10-процентното съкращение не се отнася до лекарите

МЗ: До 10-процентното съкращение не се отнася до лекаритеПолагат се усилия за стабилизиране и промяна в спешната помощ и в психиатричните заведения, които са на подчинение на Министерство на здравеопазването. До 10-процентното съкращение не се отнася до лекарите, а до общата администрация на всички второстепенни разпоредители, които се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването. Аз искам колегите да бъдат спокойни, че никой зает с медицинската дейност няма да бъде съкратен - нито лекари, нито медицински сестри, нито лаборанти.
Това касае само общата администрация в контекста на ангажимента на правителството за оптимизация на администрацията, тъй като в последните четири години там са назначени над 10 000 души.
Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева пред БТВ тази сутрин. Изявлението й дойде само няколко дни, след като до здравните заведения беше разпратено писмо с директива за съкращения в сектора. В ефира на телевизията министър Андреева обясни, че в писмото ставало въпрос само за предложения, то не било с императивен характер.  Вече са получени отговори от трима второстепенни разпоредители, че тяхната администрация е оптимизирана и няма да могат да посочат свои предложения. Там няма да има съкращения, обеща министър Андреева.
„Здравна поща”, източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД